Кавказькі зубри освоюють нові місця проживання

Перерахунок гірських красенів порадував дослідників

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Живу Кубань", популяція граціозних тварин в заповіднику стабілізувалася.

За відомостями видання, популяція гірських зубрів в Кавказькому біосферному заповіднику становить близько 1150 особин. За ними поспостерігали і порахували кожну особину дослідники наукового відділу. Зубри групуються і живуть в п'яти основних локаціях заповідника.

Найбільше локальне угруповання з 232 особин живе в районі аспідного хребта, на східних відрогах гори Уруштен. На схилах плато Трю вчені знайшли 222 особини Мастаканського угруповання. Хребет Кіноекспедиції і північні схили Солонцевих хребта обжили 194 звіра Бамбакського угруповання. 150 особин розкидані по хребту Пшекіш, на горі Гефо, і на Орлиному хребті.

В угрупованні зубрів в околицях Луганського перевалу зафіксовані 37 особин.

Фахівці констатують стабілізацію в популяції: число новонароджених тварин практично дорівнює кількості загиблих з природних причин. Цей показник говорить про те, що популяція досягла межі чисельності для даної території. Зубри активно освоюють нові місця проживання, в тому числі для зимівлі на гірських луках, що підтверджує позитивний висновок вчених: популяція зубра не знижується.

Літній підрахунок звірів вчені проводили за допомогою квадрокоптера. Він "спостерігав" за зубрами з висоти 3300 - 3800 метрів.

Вчені вважають звірів двічі на рік. Через півроку за тваринами спостерігатимуть і враховувати їх на зимівниках за допомогою аерофотозйомки, повідомила прес-служба Кавказького біосферного заповідника.

Як повідомляв Depo.Кубань, в Геленджикському лісництві перевищили посадові повноваження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook