UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росіяни щорічно викидають тонни їжі більш ніж на 1 трлн рублів

До такого висновку прийшли експерти

Росіяни щорічно викидають тонни їжі біль…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Кубань 24", фахівці хочуть вирішити цю проблему за допомогою фудшерінга.

За відомостями видання, співробітники Російської асоціації електронних комунікацій і компанії "тіара-Центр" порахували, скільки їжі щорічно опиняється на звалищах. Вартість харчових відходів, які викидають торгові мережі і жителі населених пунктів, перевищує 1,6 трлн рублів. Це близько 17 млн тонн продуктів. Для порівняння, цими продуктами можна було б прогодувати 30 млн чоловік протягом року – більше ніж жителів країни, які знаходяться за межею бідності. Крім цього, харчові відходи, потрапляючи на звалища, розкладаються і виділяють токсини, отруюючи ґрунт і повітря.

Найбільше продуктів викидають самими жителі, на другому місці знаходяться торгові мережі.

Городяни найчастіше викидають на смітник хліб, хлібобулочні вироби, макарони та борошно – 62% від загального числа викинутих продуктів. На другому місці картопля і молочні продукти. Торгові мережі найчастіше викидають молочну продукцію, зернові продукти і картоплю.

Вирішити цю проблему, за словами фахівців, допоможе майданчик, на якій можна ділитися з нужденними продуктами, термін придатності яких добігає кінця – фудшерінг. На Росії цей сервіс знаходиться в зародковому стані. У 2018 році за допомогою онлайн-сервісу було врятовано 7 тис. т їжі. Найближчим часом ця цифра може зрости в рази. Але для цього необхідна нова законодавча ініціатива, повідомляє РБК.

Як повідомляв Depo.Кубань, кубанці їли локшину з токсинами.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"