Росіяни щорічно викидають тонни їжі більш ніж на 1 трлн рублів
До такого висновку прийшли експерти
- Кубань
-
4 жовтня 2019 17:34
Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Кубань 24", фахівці хочуть вирішити цю проблему за допомогою фудшерінга.
За відомостями видання, співробітники Російської асоціації електронних комунікацій і компанії "тіара-Центр" порахували, скільки їжі щорічно опиняється на звалищах. Вартість харчових відходів, які викидають торгові мережі і жителі населених пунктів, перевищує 1,6 трлн рублів. Це близько 17 млн тонн продуктів. Для порівняння, цими продуктами можна було б прогодувати 30 млн чоловік протягом року – більше ніж жителів країни, які знаходяться за межею бідності. Крім цього, харчові відходи, потрапляючи на звалища, розкладаються і виділяють токсини, отруюючи ґрунт і повітря.
Найбільше продуктів викидають самими жителі, на другому місці знаходяться торгові мережі.
Городяни найчастіше викидають на смітник хліб, хлібобулочні вироби, макарони та борошно – 62% від загального числа викинутих продуктів. На другому місці картопля і молочні продукти. Торгові мережі найчастіше викидають молочну продукцію, зернові продукти і картоплю.
Вирішити цю проблему, за словами фахівців, допоможе майданчик, на якій можна ділитися з нужденними продуктами, термін придатності яких добігає кінця – фудшерінг. На Росії цей сервіс знаходиться в зародковому стані. У 2018 році за допомогою онлайн-сервісу було врятовано 7 тис. т їжі. Найближчим часом ця цифра може зрости в рази. Але для цього необхідна нова законодавча ініціатива, повідомляє РБК.
Як повідомляв Depo.Кубань, кубанці їли локшину з токсинами.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань
Всі новини на одному каналі в Google News